2010. február 20., szombat

Egy mocskos légszenyezettségmérő állomás

Urban legends: a néhai Földönkívüli Megfigyelő Automata Állomás, napjainban.
Automatic Monitoring Station for Extraterestrials (Budapest, Hungary).

Az ufók mellett itt figyelik illetékeseink, hogy az úrvezetők által a levegőbe pumpált méreganyag eléri azt a gyakorlatilag csak a tündérmesékben létező határértéket, hogy neagyisten korlátozni kelljen a szavazók legnemesebbike, a gépkocsitulajdonosok légszennyezéshez és tüdőrákokozáshoz való szent jogát.

A falfirkás ilxenolyanok is felfedezték az Erzsébet téren árválkodó haszontalan dobozt, rezignáltan figyeljük Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium érdektelenségét a légszennyezettségmérő állomás falára festett mocsok ügyében (is). Bezzeg a vicces átértelmezés már megütötte a tűrésküszöbüket. (elkövető: Nemzetüdv Bizottság Gerillái)

Budapest, Magyarország, Hungary, Ufo, ufómegfigyelő, Budapest, Hungary, Magyarország, ufo, street art, ufómegfigyelő, Hungary, légszennyezettségmérő állomás, Erzsébet tér
Budapest, Magyarország, Hungary, Ufo, ufómegfigyelő, Budapest, Hungary, Magyarország, ufo, street art, ufómegfigyelő
Budapest, Magyarország, Hungary, Ufo, ufómegfigyelő
lelőhely: Budapest, V. kerület, Belváros, Erzsébet tér és József Attila utca sarka
bónusz: drámai filmecskénk a drámai állomásról

urban legends

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Fordulat a falfirkafronton
Elkaptak egy tagelőt, aki talán nem ússza meg
Megfogtak egy falfirkálót, aki eddig kis híján 160-rendbeli rongálást ismert be - ezért már börtönt is kaphat. A városháza anti-tag -diszpécserközpontok felállításáról tárgyal a mobilszolgáltatókkal.


Bárkay Tamás| Népszabadság| 2008. július 25.



Fordulatot vett a falfirkálás elleni - eddig nem túl sikeres - háború: elkaptak egy tagelőt, aki máris csaknem 160 fújkálást ismert be a rendőröknek, és ez valószínűleg korántsem a teljes bűnlajstrom. Ilyen még nem volt.

Mint azt a Szeretem Budapestet Mozgalom (SZBM) nevű alakulat titkárától megtudtuk, a fiatalembert, aki legszívesebben a pesti és budai belváros összerondításával foglalatoskodott, a városvédő civil szervezet feljelentése nyomán, a helyi térfigyelő rendszernek köszönhetően sikerült megcsípnie a terézvárosi rendőrségnek. A húszéves firkálót sorozatos rongálással gyanúsítják. Mivel máris látszik, hogy a kár sokszorosan meghaladja a 20 ezer forintot, a tagelő vélhetően bűncselekményt követett el, amiért egy év börtönt is kaphat, sőt ha kiderül, hogy a kárérték kétmillió forint fölötti, elvileg akár öt évre is elmeszelheti a bíróság.

A rendőrség gyanítja, hogy sokkal több írható a firkáló számlájára, mint amennyit eddig bevallott, ezért azt kéri a polgároktól, hogy aki a házán felfedezi a fiatalember névjegyét, azaz az "FMIG", az "FMIGH" vagy a "FMIGONE" feliratot, jelentkezzen a VI. kerületi kapitányságon. Az SZBM szerint a mostani siker titka, hogy a tag még szinte meg se száradt, máris elment a feljelentésük - külön mázli, hogy a térfigyelő kamerák rögzítették a rongálást. A rendőrségnek ugyanis a tagelők lekapcsolásához is kell a forró nyom. Ebben segíthet a városarculati tanácsnoki iroda kezdeményezése: antitag-diszpécserszolgálatok felállításáról tárgyal a mobilszolgáltatókkal, ha a feleknek sikerül dűlőre jutniuk, telefonon és e-mailben is be lehet majd jelenteni a friss firkákat - zöldszámon, azaz ingyen.

HIRDETÉS

Budapesten több milliárd forintos kárt okoznak a falfirkálók és a maró anyagokkal rongálók, akik nem kímélik a műemlékeket, lakóházakat, a buszt, a metrót, a villamost, sőt a műemlék épületeket/építményeket sem. Néhány száz önfeledten szórakozó fiatalember igen erősen hozzájárul ahhoz, hogy Budapest pozíciója sokat romlott a turistákért folytatott küzdelemben: Pest és Buda belseje ma Európa egyik legsúlyosabban tagszennyezett övezete, ilyen barmolást máshol csak az amúgy is leharcolt külvárosokban látni. De a tagesek milliárdokat húznak ki a város polgárainak zsebéből is azzal, hogy a házak falát, kapuit, a telefonfülkéket és a buszmegállókat vágják tönkre. Kedvtelésük majdnem hárommillió városhasználó kedélyállapotát, komfortérzetét rontja - figyelmeztetett a városvédő szervezet.