2010. augusztus 29., vasárnap

Újabb Kétfarkú interjú (mandiner)

Bréóbrékóbrééé nyúz: Hunvald - Mogács Dániel (VII. kerületi MKKP polgármesterjelölt) találkozó leszen a sitten, megakadályozandó a hatalmas pénzért elkúrt Király utca rendbetételét.

Megtudjuk, hogy a Hírcsárda a Kétfarkú Párt lakákmédiája, valamint erős versenyben vannak Schmuck Andorral a demagógia terén. Interjú Kovács Gergellyel, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökével és tagságával.



mogács dánielegy kis életrajz, egy kis reklám:

Mogács (Magács) Dániel, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7. kerületi polgármesterjelöltje jogász, közgazdász, szociológus, reaktorfizikus, agysebész, matematikus, reflexológus és tisztán látó.

A Hírcsárda írása.

Mogács 1950-ben, 1974-ben, 1982-ben és 1990-ben született, így valamennyi generáció ügyes-bajos dolgát ismeri, fiatal és dinamikus, ugyanakkor idős és megfontolt is.

A kerülettel szembeni elkötelezettségét jól jelzi, hogy valamennyiszer a főváros régi írásmód szerinti VII. kerületében látta meg a napvilágot, egy arisztokrata gyökerű munkáscsaládban, amely később értelmiségivé vált, hiszen az egykori géplakatos apuka akadémiai doktori címet szerzett esti tagozaton, miközben 4-7 gyermekét nevelte otthonukban. Édesanyja független bérszámfejtőként dolgozott a VII. kerületben. A kis Mogács már az óvodában is kitűnt, hiszen a Három Kismalacban ő formálta meg azt a malacot, amelyik téglából építette házát, ezzel is megfontoltságáról, a hosszútávú jövőbe vetett hitéről adva tanúbizonyságot.


1945-ben Jaltán segítette Churchillt és Rooseveltet

Mogács iskoláit ének-zene, matematika, angol, történelem és fizika tagozaton végezte, ám járt mellette hittanra, labda-és önvédelmi sportokra egyaránt. Egyik évben átlagos, míg másik évben kiemelkedő tanuló volt, osztálytársai példaképe, bajtársa és gyakran hőse, csapatjátékos és vezér. A gimnáziumot és az autószerelő szakmunkásképzőt egyszerre végezte el egy fővárosi és egy vidéki intézményben, így hamar átfogó képe alakult ki a magyar társadalomról. Számos tanulmányi versenyt nyert, ám közismert szerénysége miatt, másodikos gimnazista korától már csak szervezte ezeket.

Kevesen tudják, de a Szomszédok első néhány részében is szerepelt

Érettségijét kitűnő eredménnyel zárta, angol és orosz nyelvekből, majd felvételt nyert a maximális pontszám duplájával az ELTE jogi karára és a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemre, amelynek nevét visszafogottan kezelte. Mogács már az egyetem alatt is fel-feltűnt büszkén vállalt szerénységével és nagyszerűségével. Ezért bármennyire sem akarta, szinte minden évben megválasztották a diákönkormányzat vezetőjének, utolsó évében pedig rektorrá nevezték ki. Ezt egy korábbi teniszsérülés miatt vissza kellett mondania, de volt diáktársai szerint teljesen más húzódott meg a háttérben. Ösztöndíját a harmadik évtől egy kutyamenhelynek ajánlotta fel, létfenntartását pedig éjszakai fekete tanársegédi munkájából fedezte a KFKI izotóp-kutatójaként. A Nobel-díjat csak azért nem kaphatta meg, mivel nem rendelkezett munkaszerződéssel, hanem feketén ételért és némi izotópért dolgozott.



Az egyetemi évek után sikeresen elindította a berlini fal lebontásához vezető kelet-európai folyamatokat, valamint iskolareformot hajtott végre a távol-keleten és részt vett több diktatúra felszámolásában, illetve indokolt esetben kiépítésében. Harcolt az 1968-as prágai tavasz során, valamint az 1956-os és az 1848-as forradalomban is, ám ez utóbbit több irigye vitatja, maga sem büszkélkedik vele, mikor a Time magazin címlapjára került, akkor is csak szerényen annyit nyilatkozott: „Ott voltam, mert ott kellett lennem.”

A berlini fal leomlásakor mondott beszédét ma is idézi a német sajtó

Az 1992-es olimpia után, ahol 4 aranyérmet nyert, egy időre visszavonult a nyilvánosságtól, hogy kedvenc hobbijának az írásnak hódoljon. Az Encyclopedia Britannica teljes eszperantó és inka csomónyelvi fordítása után a régészet felé fordult, és megtalálta a Trójával szomszédos Odüsszeiát. 2000-től az Ökomenikus Platform az Akadálymenetesítésért és a Civilek a Kisebbségekért Egyesület alapítója, ugyanakkor tagja CI. Illegális Kommunista Internacionálénak, valamint a Csaba királyfi Vasútmodellező Egyesületnek, ahol szakterülete az elcsatolt részek vasútjainak megformálása. Az első rasztafári cserkésztalálkozó megszervezése után Kongóban agysebészkedik, majd 2006-ban tér vissza Magyarországra, ahol urbanisztikát tanít a műszaki egyetemen.



1992-ben tagja volt a barcelonai olimpián legyőzhetetlen Dream Team-nek



2007-ben távozni kényszerül, mivel a Massachusetts Institue of Technology-ban szerzett OKJ-s urbanista oklevelét nem ismerik el.

Majdnem elfelejtettük, hogy 1994-ben megalapítja a Német és Örmény Kisebbségi Reaktorfizikusok Egyesületét.

Jelenleg a finn kormány korrupció elleni tanácsadójaként és metróépítő mérnökként keresi kenyerét. Egyedülállóként nevel öt kambodzsai árvát, valamint az ő kutyáikat és egy delfint egy kétszobás erzsébetvárosi ingatlanban.

Az angol és a volapük kivételével minden nyelven anyanyelvi szinten beszél. Maszájból műszaki szókinccsel bővített felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Szörf-, paplanernyő- és síoktató, vitorlázó edző. Hobbija nincs.


Nincsenek megjegyzések: