2014. április 10., csütörtök

Programajánló: a román kommunizmus képekben


Florin Andreescu „Flashback – A kommunizmus képekben” című fotókiállítása a Budapesti Román Kulturális Intézet szervezésében

2014. április 14-én, 18.00 órakor a Budapesti Román Kulturális Intézet Florin Andeescu „Flashback – A kommunizmus képekben” című fotókiállításának megnyitójával elindítja a kommunizmus bukása 25. évfordulója kapcsán szervezett kulturális rendezvénysorozatot. A szerző saját gyűjteményéből készült fotóválogatás egy komplex, fekete-fehér mozaik formájában tár elénk egy rendkívüli vitalitásról tanúbizonyságot tévő Romániát.

A kiállítás 2014. április 14. – május 20. között látogatható a Budapesti Román Kulturális Intézet székházában (1146 Budapest, Izsó u. 5.)

Florin Andreescu
1962. október 20-án született Ploieşti városában. A Romániai Fotóművészek Egyesületének (AAF) tagja, a Fotóművészek Nemzetközi Szövetségének (FIAP) művésze, 1998-ig a Bukaresti Színház- és Filmművészeti Egyetem Multimédia tanszékén dolgozott mint asszisztens, valamint a „Képfeldolgozás”, valamint a „Videotechnika és multimédiás alkalmazások” kurzusokat vezette. 1999-ben alapította az Ad Libri és Ad Stock kiadókat, amelyeknek fő profilja fotóművészeti albumok és turisztikai útmutatók kiadása. Jelentős fotóművészeti albumokat szerkesztett, valamint a „Mergi si vezi – Menj és láss” útikönyvek sorozatszerkeztője (mindez idáig kilenc önálló kötettel). Kínai nyelven szerkesztett albumait – Made in Romania és Egy fotóanzix – továbbá a Fényképemlékek és a Vidék és hagyomány című kiállításai szerepeltek a 2010-es Sanghaji Világkiállításon. Számos munkája megjelent szakfolyóiratokban, mint például a Minolta Mirror (1989, 1991) vagy a Hasselbald Forum (1999).

facebook event



Budapesti Román Kulturális Intézet - ICR Budapesta
Izsó u. 5., Budapest, Hungary, 1146

Nincsenek megjegyzések: